Πυρίμαχα διάφορα

Τηγανάκι ταβέρνας 3x16εκ
Τηγανάκι ταβέρνας 3x16εκ

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

Για την σωστή διαχείριση του προϊόντος ακολουθείστε την εξής προεργασία:

1. Γεμίζουμε σε μια λεκάνη χλιαρό (ή ζεστό) νερό και βουτάμε μέσα το σκεύος μαζί με το καπάκι του και το αφήνουμε για 12 ώρες (μόνο την πρώτη φορά).

2. Βγάζουμε απ' την λεκάνη το σκεύος, αδειάζουμε το νερό απ' αυτό και το σκουπίζουμε πολύ καλά.

3. Τοποθετούμε το σκεύος μπρούμυτα για να στεγνώσει τελείως κι είναι έτοιμο για χρήση.

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου κι έπειτα βάζουμε μέσα το σκεύος με το φαγητό. Για καλύτερο και φυσικό μαγείρεμα, θα πρέπει να βάζετε πολύ λίγο νερό και λάδι (περίπου μισό δάχτυλο).

5. Όταν θέλουμε να πλύνουμε το σκεύος μετά την χρήση του, το γεμίζουμε με νερό και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου (για να διαλυθούν τα λίπη), ύστερα το ξεπλένουμε με σφουγγάρι και υγρό πιάτων κι αφού το καθαρίσουμε καλά, το αφήνουμε μπρούμυτα να στεγνώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ μεταλλικά αντικείμενα (κουτάλι, μαχαίρι, κλπ) μέσα στο σκεύος, καθώς επίσης, δεν τοποθετούμε ΠΟΤΕ το σκεύος πάνω σε βρεγμένη επιφάνεια ή μάρμαρο αμέσως μετά το ψήσιμο, επειδή ο κίνδυνος να σπάσει το σκεύος είναι άμεσος!