Πυρίμαχη γάστρα , χωρητικότητας 13 λίτρων. Ιδανική για ξυλόφουρνο και για επαγγελματικές κουζίνες. Πριν την 1η χρήση πρέπει να ζεστάνουμε 1 λίτρο πλήρες γάλα και να το περιχύσουμε γύρω από τη γάστρα. Μετά από ένα τέταρτο τη πογιεμίζουμε με ζεστό νερό, τοποθετούμε και το καπάκι ανάποδα μέσα στη γάστρα, το γεμίζουμε και αυτό και το αφήνουμε όλο το βράδυ έτσι. Την επόμενη μέρα , το καθαρίζουμε, παρατηρούμε ότι το σκεύος είναι εντάξει και το αφήνουμε να αεριστεί και να στεγνώσει πολύ καλά. Αυτήν την προεργασία την κάνουμε μόνο στην αρχή.